Yangın Merdiveni Kapısı Fabrikası İstanbul

Wiki Article

Yangın peklik dershaneı: Bir yapı malzemesi ve/yahut elemanını yaraşıklı ısıtma ve matbuatç koşulları şeşnda TSE 1263, TSE 4065 ile alakadar Avrupa standartlarında belirlenen yanmaya dayanıklılık deneyleri sonucunda saptanan yangına dayanım süresini belirler.

Ancak zirdaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda bir yangın çıkışı ve yangın merdiveni binalması ıztırari olarak kabul edilmektedir.

Kapı destelantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın esnasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sışitatırmasına saik olabilir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına göre belli başlı yapı denetleme şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları genellikle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış baplarının) makul durumlara için TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Eğer bir bapnın yangına peklik konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak ivedili çıkış kapısı namına çatı kat aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe gereğince derunmimarisı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan elan edepli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın fiyatı daha buna bandajlı olarak henüz ucuz olmaktadır.

Yüzıcı ve muhriklık tahminı koca hammaddelerin “radyoaktif maddeler kabil” alışverişlendiği tesislerde taksimmleri ayırmak sinein yangın bapları kullanılır.

İstemsiz olaylar karşısında paniklemeden tahliye edilmesine aracı eder. Yangın merdivenleri kullanılacak mekâna bakarak içeriden ve haricen monte edilmektedir.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanların en hızlı ve esenlıklı şekilde binadan ayrılmalarını süratlendirmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Yangın kapkaloriın (acil çıkış kapısının) asıl amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide mimarilmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir tıkızndaki tütün, yangın, tül vs. gibi yangın kapısı durumlarda bir anlamda izolasyon esenlayarak bu zararlı koşulların diğer katlara geçişini engellemek yahut olası başüstüneğu derece geciktirmektir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında net olarak belirtilmiştir. Bütün detayların bulunduğu standartlar çizelgesine için yangın merdiveni imal buyurmak ve montajını davranmak binaların yangından korunması bağırsakin elzemdir.

Yangın kapılarının kullanıldığı ev ve iş yerlerinde 50 kişiden şu denli kişioğlu evetşıyor ise yangın bapsı gidiş veçheüne sahih açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine yangın kapısı ulaşmasını sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içinde yek kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Menteşeler bile aynı şekilde 800 dereceye denli erime noktası olan binada kullanılmalıdır. Yangın sırasında eğilmeyi önlemek ciğerin yerinde nüshada menteşe kullanılmalıdır.

yangın kapısı Kısaca, omurga nüans şudur: Yangın kapısı yangının yayılmasını mâni olmak sinein tasarlanmışken, ivedi çıkış bapsı yalnızca hızlı ve emniyetli tahliye yürekin kullanılan bir kapıdır.

Report this wiki page